Partners

Eind 2014 zijn met name de gemeenten en waterschappen binnen het Samenwerkingsverband Midden- en West Brabant (SWWB) benaderd om mee te doen aan de Week van ons water. Bijvoorbeeld in de vorm van het bestellen van materialen of het aanhaken op activiteiten als een rondleiding of rioolwandeling.

De gemeenten hebben hier enthousiast op gereageerd en inmiddels hebben 22 gemeenten hun deelname bevestigd. Het betreft de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Gilze-Rijen, Drimmelen, Breda, Dongen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Goirle, Loon op Zand, Moerdijk, Oosterhout, Ruchpen, Roosendaal, Waalwijk, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem, Zundert, Hilvarenbeek, Halderberge. Ook zijn Brabant Water, Waterschap Brabantse Delta, de Watercoalitie, Ons Water, Rijkswaterstaat en de Provincies partners in deze week.

De Week van ons water krijgt op deze wijze een regionale uitstraling en leidt tot een meer efficiënte inzet van middelen. Door gebruik te maken van één gemeenschappelijke huisstijl, één hoofdprogramma en lokale invullingen per partij straalt de regio onderlinge verbondenheid en vertrouwen uit.